راهیان پیشرفت

«اقتصاد کشور ما در سال ۹۰ دچار یک جنگ بسیار مهم و بزرگی بود؛ یعنی ما جنگ اقتصادی داشتیم. کسی که نقطه‌ی مقابل ما قرار داشت، عمدتاً دولت آمریکا بود و بعضی از همراهانش در اروپا و در نقاط دیگر؛ رسماً اینها با جمهوری اسلامی جنگ شروع کردند، اعلان جنگ هم کردند که البتّه از سال ۹۷ این معارضه و مبارزه از طرف دشمن شدیدتر شد. هدف آنها از این جنگ، فروپاشی اقتصاد ایران بود؛ قصدشان این بود. البتّه حالا فروپاشی اقتصاد یک مقدّمه بود برای اینکه با نابود کردن اقتصاد ایران، مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند و مقاصد سیاسی خباثت‌آمیز خودشان را از این طریق عملی کنند؛ هدف دشمن این بود. محاسبه‌شان غلط بود؛ البتّه به من این ‌جور گفتند -من خودم تحقیق نکردم- که آمریکایی‌ها برای این فروپاشی، زمان هم معیّن کرده بودند؛ شش ماه؛ فکر میکردند در ظرف شش ماه خواهند توانست اقتصاد ایران را از بین ببرند -من البتّه این را دنبال نکردم و نمیدانم، [امّا] این‌ جور گفتند- دشمن نتوانست. بجای شش ماه، ده سال گذشته، و در این ده سال هم روزبه‌روز شدّت این جنگ بیشتر شده امّا سنگر تولید و اقتصاد کشور بحمدالله پابرجا است، زنده است. آن لشکری که در مقابل دشمن ایستاد، شماها بودید؛ افسران این دفاع مقدّس، کارآفرینان و مدیران شایسته‌ی اقتصادی بودند؛ رزمندگانش هم کارگران بودند؛ کارگران، رزمندگان بااخلاص و باصفای این میدان بودند. همه‌ی شماها و همه‌ی فعّالان اقتصادی در این افتخار -افتخار حفظ اقتصاد کشور- شریکند…»
مقام معظم رهبری
۱۰/۱۱/۱۴۰۰
راهیان پیشرفت ترکیبی است که ناخوداگاه واژه راهیان نور را به ذهن متبادر میکند و از این حیث کارویژه‌ی آن را روشن میکند.
۴ دهه ی قبل جبهه دفاع مقدس علیه دشمن متخاصم شکل گرفته بود و عراق به کمک ۴۰ کشور دیگر، مستقیما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدند. جنگی نابرابر که هیچ تحلیلگر نظامی در پیروزی عراق شک نمیکرد و فتح تهران را عین واقعیت میدید. اما به لطف خدا و سلحشوری جوانان، خرمشهر ها آزاد شد و خداوند متعال ورق جنگ را برگرداند.
راهیان نور نیز بستری است برای تذکر به همین واقعیت که جنگ همچنان ادامه دارد و به شرط تلاش مجاهدانه، اراده‌ی الهی پا به عرصه خواهد گذاشت.
جنگ امروز جنگ اقتصادی است و سردمدار این جنگ بزرگ، آمریکاست. آمریکا با تمام توان خود سعی در بی معنا سازی اقتصادی کشورهای جهان دارد. دلار و فناوری‌بالا دو عنصر مهم سلطه ی آمریکا بر جهان اند و همانطور که واضح است دلار جهان را میگرداند و همه ی معاملات به آن گره خورده است. امریکا در حوزه فناوری بالا ارزش افزوده ی خود را تامین میکند و در این حوزه
اجازه ی نفس کشیدن به کشوری دیگر نمیدهد.
ماهیت سرمایه داری امریکایی دره های فقر را کنار برج های ثروت ایجاد میکند و با این تفکر پتانسیل گردش کار و ثروت را در جهان پدید می‌آورد.
پس جنگ امروز جنگ اقتصادی است و آوردگاه این جنگ در فناوری‌های بالا است. همان نقطه ای که هیچ تحلیلگر اقتصادی شانسی برای پیروزی و سیادتی برای کشورمان قائل نیست و به عبارتی دیگر ما در این جنگ به عنوان بازنده از پیش تعیین شده شناخته میشویم.
اما باید بدانیم که اگر با روحیه خرمشهری به صحنه درگیری نگاه نکنیم و پا به عرصه تولید نگذاریم روز به روز در عرصه اقتصادی بی معنا تر شده و در عرصه ی فناوری با شکست روبرو میشویم.
کار ویژه ی راهیان پیشرفت روایت این صحنه درگیری است.
درگیری که شرکت های دانش بنیان در خط مقدم آن هستند و کارگران به مثابه رزمندگان آن مشغول فعالیت اند. راهیان پیشرفت سعی دارد تا با مردم جامعه وارد گفت و گو بشود وصحنه درگیری این جنگ تمام عیار را برای عموم جامعه تبیین کند‌.
چرا که معتقد است این صحنه نبرد نیز مانند دفاع مقدس نیازمند حضوری عموم مردم است.

فعالیت‌های مردمی

null

همکاری های مردمی با شرکت دانش بنیان بهیارصنعت سپاهان در فضای تولید، همانند فعالیت حسینیه ها و مراکز مردمی در زمان شروع اپیدمی ویروس کرونا

null

امکان بازدیدهای حضوری برای مدارس و دانشگاه ها و همچنین برگزاری برنامه‌های دیگری همچون کارگروه‌های تخصصی، اکران مستند روایت بهیار

null

امکان مشاوره و راهنمایی به شرکت‌های نوپا در حوزه دانش بنیان

null
امکان بازدید اقشار مختلف مردم

راه ارتباطی و کسب اطلاعات بیشتر از طریق آیدی‌ behyaarstf@

فعالیت‌های مردمی

null

همکاری های مردمی با شرکت دانش بنیان بهیارصنعت سپاهان در فضای تولید، همانند فعالیت حسینیه ها و مراکز مردمی در زمان شروع اپیدمی ویروس کرونا

null

امکان بازدیدهای حضوری برای مدارس و دانشگاه ها و همچنین برگزاری برنامه‌های دیگری همچون کارگروه‌های تخصصی، اکران مستند روایت بهیار

null

امکان مشاوره و راهنمایی به شرکت‌های نوپا در حوزه دانش بنیان

null
امکان بازدید اقشار مختلف مردم

راه ارتباطی و کسب اطلاعات بیشتر از طریق آیدی‌ behyaarstf@

بازدید مجازی از شرکت دانش بنیان بهیارصنعت سپاهان

در جهانی بسر می بریم که ضرورت‌ها و روزمرگی ها علم و فناوری را هم به یک کالای مصرفی تبدیل کرده است و گمان بسیاری از ما این است که علم و فناوری را می توان از بازار خریداری کرد و به مصرف رساند.کشورهایی نظیر ما که در آغاز تأسیس علم جدید از قافله علم عقب مانده آمد بیشتر در این توهم بسر می برند که اگر بودجه کافی داشته باشند تا کالای علم را خریداری کنند مشکلات را به مدد این علم خریداری شده حل می کنند و توهم دیگر آنکه عده ای نیز پژوهش و تحقیق علمی را نوشتن مقاله و ارائه آن در بازارهای مقاله نویسی می دانند و گمان می کنند که اگر رتبه کشور در این مجلات بالا برود لزوما کشور به لحاظ علمی پیشرفت کرده است.

متاسفانه ما روزها و سالها را در این توهم گذرانده ایم و استعدادهای بسیاری در این راه تلف کرده ایم. و نه تنها گرهی از مشکلات کشور باز نکرده ایم بلکه به مشکلات دامن زده ایم.

این وضع حکایت از آن دارد که در توجه به علم و فناوری ما به میوه و ثمره آن توجه کرده ایم ولذا درپی آن نبوده ایم که شرایطی فراهم کنیم تا درخت علم بکاریم .

فهرست