1. صفحه اصلی
  2. درباره ما

در جهانی بسر می‌بریم که ضرورت‌ها و روزمرگی‌ها علم و فناوری را هم به یک کالای مصرفی تبدیل کرده است و گمان بسیاری از ما این است که علم و فناوری را می‌توان از بازار خریداری کرد و به مصرف رساند.

کشورهایی نظیر ما که در آغاز تأسیس علم جدید از قافله علم عقب‌مانده اند بیشتر در این توهم بسر می‌برند که اگر بودجه کافی داشته باشند تا کالای علم را خریداری کنند مشکلات را به مدد این علم خریداری‌شده حل می‌کنند.

توهم دیگر آنکه عده‌ای نیز پژوهش و تحقیق علمی را نوشتن مقاله و ارائه آن در بازارهای مقاله‌نویسی می‌دانند و گمان می‌کنند که اگر رتبه کشور در این مجلات بالا برود لزوماً کشور به لحاظ علمی پیشرفت کرده است.

متأسفانه ما روزها و سال‌ها را در این توهم گذرانده‌ایم و استعدادهای بسیاری در این راه تلف‌کرده‌ایم. و نه‌تنها گرهی از مشکلات کشور باز نکرده‌ایم بلکه به مشکلات دامن زده‌ایم.

این وضع حکایت از آن دارد که در توجه به علم و فناوری ما به میوه و ثمره آن توجه کرده‌ایم و لذا در پی آن نبوده‌ایم که شرایطی فراهم کنیم تا درخت علم بکاریم.

درخت تو گر بار دانش بگیرد
به زیر آوری چرخ نیلوفری را

در این سال‌های اخیر که به همت معاونت علمی فناوری به مسئله دانش‌بنیان توجه کرده‌ایم قدری آگاهی پدید آمده است که برای آنکه علم به ثمر بنشیند باید شرایطی مهیا شود که از آن تعبیر به زیست‌بوم می‌کنیم و باید قدر این موضوع را دانست.

ما از یک نگاه کالایی به علم و فناوری و خرید در بازار درک اندکی برایمان پیش‌آمده است که اگر علم و فناوری می‌خواهیم باید شرایطی را مهیا کنیم.

اما این شرایط چیست و چگونه مهیا می‌شود؟

معمولاً ما فراهم کردن شرایط و به تعبیر جناب آقای دکتر ستاری زیست‌بوم را ساختن ساختمان‌ها و نهادهای پولی و مالی و…می‌دانیم درحالی‌که این امر نیز زاییده آن شرایط هستند.

معمولاً وقتی با نخبگانی که مهاجرت کرده‌اند صحبت می‌کنیم با افسوس از نبود شرایط صحبت می‌کنند علیرغم آنکه در کشور ما فرصت‌های شغلی علمی پژوهشی از رقم بالایی برخوردار است.

شاید بتوان گفت که مقصود از این شرایط جایگاه داشتن در فهم و درک امروز ماست.

در وضعیت فعلی که ازیک‌طرف کشور دچار مسائل و مشکلات فراوانی است و شرکت‌های دانش‌بنیان تجربه‌های خوبی درزمینهٔ حل این مسائل پیداکرده‌اند می‌توان با دعوت از دانشمندان جوانی که در این مجموعه‌ها مشغول فعالیت هستند فهم و درک مناسبی نسبت به علم و فناوری به دست آورد.

تا اولاً این حرکت‌های جدید در تندبادهای روزمرگی‌ها و ضرورت‌ها نابود نشود و ثانیاً شرایط را برای رشد علم و فناوری در کشور هرچه بیشتر فراهم کرد.
بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت سپاهان که حاصل تلاش چندین ساله شرکت دانش‌بنیان بهیار صنعت سپاهان در حوزه علم و فناوری می‌باشد سعی دارد به مسائل و مشکلات این حوزه بپردازد و راه آینده را بپیماید.

موقعیت یابی ما

استان اصفهان- شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان- میدان فولاد- خیابان چهاردهم- پلاک 504

ارتباط با ما

لوکیشن

آدرس

استان اصفهان- شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان- میدان فولاد- خیابان چهاردهم- پلاک 504

فهرست